Ograničenja u izdavanju određenih proizvoda (maske, rukavice,…)

Ograničenja u izdavanju određenih proizvoda

Pojačan interes i kupovina, nedostatna domaća proizvodnja te privremeno prekinut uvoz doveli su do ograničenja u izdavanju i/ili nestašice određenih artikala.

To su dezinficijensi, antiseptici, alkohol, gelovi za dezinfekciju ruku i drugi proizvodi za dezinfekciju kože, površina i prostora, rukavice i maske.

Sve odluke (ne uvijek popularne) o distribuciji koje smo donosili i provodili imale su za cilj osigurati kontinuitet isporuke navedenih artikala.

Osiguravamo ih vama i svima koji u ovom periodu rade kako bi život tekao koliko toliko neometano. To su zdravstveni radnici – medicinske sestre, liječnici obiteljske medicine, pedijatri, stomatolozi. Također, korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne, zatvorski sustavi, odgojno-obrazovne ustanove u dežurstvu, trgovine, banke i druge pravne osobe.

Kako bi prevladali istaknute probleme pokrenuli smo vlastitu proizvodnju antiseptika i okrenuli se suradnji s domaćim tekstilnim proizvođačima pamučnih, višekratnih i perivih maski.

Maske

Pri izdavanju višekratnih pamučnih maski komuniciramo da se radi o proizvodu koji primarno priječi dodirivanje lica, usta i očiju rukama. One samo djelomično sprječavaju širenje kapljica koje nastaju govorom, kihanjem i kašljanjem čime se prenose i druge bolesti poput prehlade i gripe.

maske

Toliko tražena troslojna kirurška maska sprječava širenje infekcije s bolesnih ljudi na zdrave ljude kapljičnim putem. Nakon određenog vremena gubi zaštitnu funkciju i postaje propusna za koronavirus. Može se koristiti do 3 sata.

maske

Maske FFP-2 i FFP-3, koje imaju filtere, pravilnim primjenom sprečavaju prolazak virusa. Štite onoga tko ju nosi, ali ne štite one u njegovoj okolini. Prije svega namijenjene su zdravstvenom osoblju u bolnicama. Njihova uporaba osigurava zaštitu od koronavirusa do 8 sati.

maske

Savjetujemo strogo pridržavanje svih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje i suzbijanje COVID-19!

Veseli nas obavijestiti vas da trenutno u našoj ljekarničkoj ustanovi raspolažemo svim navedenim proizvodima.  Njihova je kupovina ograničena kako bi pružili kvalitetnu ljekarničku skrb i osigurali dostupnost svima.

Pročitajte još i:

Boravak kod kuće za vrijeme koronavirusa

Boravak kod kuće za vrijeme koronavirusa II

Vitamin C – nekad i danas

Propolis

5 thoughts on “Ograničenja u izdavanju određenih proizvoda (maske, rukavice,…)

 • 19. travnja 2020. at 16:12
  Permalink

  Hvala na obavijestima.Dali mogu pitati i za pojedine lijekove,naime ja bolujem od reumatoidnog artritisa i koristim metotrexat lederle 10 mg pfizer kojeg ne mogu naci ovih dana.Da li ga vi mozda imate ili mozete naruciti .Puno hvala,pozdrav

  • 19. travnja 2020. at 16:35
   Permalink

   Poštovana,

   Hvala na upitu. U ovom trenutku, niti jedna naša podružnica nema jačinu od 10 mg, samo 2,5 mg. Ovaj lijek naručivali smo putem uvoza, na upit. Informaciju o dostupnosti možemo Vam dati sutra iza 8 sati, nakon što kontaktiramo veledrogerije.

   Molimo nazovite našu ljekarnu sutra kroz jutro na broj 01 6231 610, tada ćemo Vam znati dati odgovor na pitanje.

   Lijep pozdrav

  • 20. travnja 2020. at 08:39
   Permalink

   Poštovana,

   provjerili smo i lijek možemo naručiti putem odjela Uvoza za što nam je potreban scan privatnog recepta.
   Trošak ovog lijeka ne pokriva HZZO i trenutna cijena za 30 tableta je 448,56 kn.

   Lijep pozdrav

 • 20. travnja 2020. at 18:55
  Permalink

  Poštovana, suprug uzima lijek Resochin (klorokin) za reumatoidni artritis, zanima me dali ga lma dovoljno, jer čitam da se sada daje oboljelima od korona virusa, zahvaljujem na odgovoru

  • 20. travnja 2020. at 19:08
   Permalink

   Poštovana,
   Za oboljele od RA-a opskrba klorokinom je redovna. Resochin nije dostupan, ali ima Arechina – lijeka istog sastava i jačine.

Odgovori